Objavljeno

Krüzerov speed dating uz šlagere na Valentinovo

Valentinovski Krüzer najrazvikanija je LGBTIQ clubbing destinacija nadolazećeg petka u gradu. Svojim programom u AKC Medika ponuditi će ponešto za sama, slomljena i uparena srca: na dva floora najavljen je party za sve one koji se žele ili (za)ljubiti ili otkantati takozvani praznik ljubavi.

Nemirno će srcima i stopalima biti u Chakka’s Roomu gdje se po drugi put održava speed dating povodom čega smo bili na kavi s organizatoricama, Lucijom Sever i Majom Mrzaj. Nešto ležernije zamišljen floor u odnosu na standardni klupski segment, večer će započeti tzv. speed dancingom – kombinacijom speed datinga i plesnih instrukcija uz pomoć profesionalaca iz udruge qSPORT.

Posljednji speed dating, održan u lipnju kao dio pretprograma Povorke ponosa, bio je pravi boom. Jedan od najposjećenijih sadržaja Pride Weeka jedva da je uspio u Chakkinu birtiju smjestiti sve zainteresirane posjetiteljice i posjetitelje, a jednako ih se toliko družilo, a usput i dejtalo, u dvorištu Medike.

 

“Teško mi je procijeniti zbog čega je lezbijski speed dejting bio toliki hit, ali mislim da smo tada odradile odličan PR. U nekoliko je dana naš promotivni video imao preko 500 pogleda, a među sobom smo mislile ako nam dođe deset posto od toga – imamo uspješan event. Letke smo dijele posvuda po gradu: od filozofskog do ekonomije”, prisjeća se Maja. Da stvar ne prepuste slučaju promotivni video napravile su i ovaj put. Međutim, speed dating će biti ponešto drugačiji a prva značajna promjena je da je otvoren za sve.

“Glazbeno će večer biti posvećena šlagerima, oko čega smo razvile ostatak koncepta. Ja i Maja ćemo biti voditeljice i DJ-ice večeri, a pomoći će nam i jedna omiljena animatorica iz zajednice. Na početku ćemo kratko prezentirati kako su nekada izgledali plesnjaci, kako se osobu pozivalo na ples, a potom očekujemo da će se prisutni dovoljno opustiti da prilaze jedni drugima i plešu. Svaki plesni krug trajati će nekoliko minuta nakon čega slijedi nova pjesma i novi parovi”, objašnjava Lucija.

Odustale su od klasične forme speed datinga, koje obično karakterizira nekoliko stolova i ograničeno vrijeme razgovora među sudionicima, te se odlučili za ležerniji koncept:

“Najbolje da svi zaplešu, a potom možda i zadejtaju. Pripremiti ćemo pića dobrodošlice za opuštanje ali i nametagove da zbog alkohola ne zaboravite ime plesnih partnerica i partnera. Oni najhrabriji i s najviše elana u nogama na kraju večeri moći će se odvažiti na sudjelovanje u plesnom natjecanju”, dodaje Maja.

Speed dating u nekoliko je formi zaživio u Zagrebu pa se tako organizira i u LGBT Centru Zagreb. Cure nemaju poseban plan za brendiranje svog rada ali podržavaju slične inicijative. “Zasada smo bile samo na eventima koje smo same organizirale. Osobno sam htjela otići na dejting u LGBT Centar kao špijun, ali sam odlučila da je najpametnije da idemo svojim putem. Naš cilj nije imati klasični speed dating koliko siguran prostor za upoznavanje, druženje i zabavu. Vidi se to i iz naših videa. Blamiramo se tako da i drugi vide da nije blam ako dođu na event”, kaže kroz smijeh Lucija. “Poanta je da se stvore prijateljstva. U petak želim vidjeti pedere, lezbe, tranžde i sve ostale kako plešu u Mediki”, objašnjava.

“Autanih LGBT osoba je još uvijek malo, scena je mala i kada doživiš nekoliko ljubavnih poraza jasno je da teže doživljavaš ljubavnu bol, a i dejtanje općenito. Mnogi se pitaju postoji li netko za njih a prisutan je i presing da ne smiješ biti sam”, zaključuju cure.

“Zato inzistiramo na opuštenosti, osnaživanju zajednice i međusobnom povezivanju. Može se dogoditi da dođe neparan broj ljudi, ali u petak nitko neće biti sam, mi smo tamo da to omogućimo. Majo, jesi već odlučila koju ćeš haljinu nositi? Ako sam ja na prošlom eventu mogla padati u štiklama možeš i ti!” [smijeh]

Štovali ili ne praznik ljubavi, nema sumnje da zabave na Krüzeru neće nedostajati: počevši od melodičnih pjesama najromantičnijeg benda koji pjeva o istospolnoj ljubavi, U pol’ 9 kod Sabe, do DJ-a Buzodvan (How Convenient), Justified & Ancient (a.k.a. Sally & Trashington) te Pi-krü rezidenata Gio i Tirkizne Alge.

Upad je besplatan do 23h a potom 20/30kn. Speed dating starta u 21h.

Foto: M^3/Matej Čelar


Povezano