Objavljeno

Kako bi izgledala Barbie realnih proporcija?

Nickolay Lamm stvorio je 3D model lutke u omjerima prosječne američke 19-godišnjakinje koristeći CDC mjerenje i photoshop u kojem je prilagodio model da izgleda poput popularne Barbie lutke.

“Ako kritiziramo mršave modele, morali bismo barem uzeti u obzir mogućnost da i Barbie ima negativan utjecaj na mlade djevojke. Osim toga, Barbie realnih proporcija izgleda sasvim dobro”, izjavio je Lamm.

Koliko bi takva lutka odgovarala zahtjevima tržišta nije poznato. No dosadašnji trend izgleda popularnih igračaka ima otklon od realnosti, s tim da lutke pretendiraju biti sve mršavije, kao na primjer Bratz.

Obzirom koliko čudno bi izgledalo Barbie tijelo u stvarnome životu, Lamm zaključuje: “Ako postoji i najmanja šansa da Barbie u svom sadašnjem obliku negativno utječe na djevojke i ako Barbie realnih proporcija izgleda dobro, što koči Mattel od proizvodnje istih?”

Izgled Barbie mijenjao se kroz vrijeme, a predložena verzija realistične lutke također bi mogla doživjeti promjenu. Naime, sve je veća tendencija debljanja. Porast postotka pretilosti u odraslih osoba u Americi trenutno je čak preko 35%, a prema mjerenjima Hrvatskog antropometrijskog sustava (HAS) sve veće proporcije imaju i Hrvati. [M.M.] Huffington Post…


Povezano