Objavljeno

Kad ‘strašne žene’ postanu lica modnih kampanja

Mnogi su ostali iznenađeni pojavljivanjem Joan Didion u kampanji za Celine, no što kad bi ovakve neuobičajene pojave u modnim oglasima postale standard? Ovo je pitanje postavlja autorica Fusiona Elisa Rodriguez-Vila, a na njega i odgovara uzimajući stvar u svoje ruke.

Rodriguez je uzela slike svojih omiljenih strašnih žena, poput Ruth Bader Ginsburg, Laverne Cox i Glorije Steinem, i ubacila ih u modne oglase poznatih tvrtki poput Chanela, Versacea i Louisa Vuittona. Svoju ideju pojašnjava za Huffington Post:

„Uživam listati modne časopise, no nisam istinski shvaćala koliko su mi dosadili dok nisam vidjela oglas za Joan Didion za Celine. Nikad si nisam mogla priuštiti ni par čarapa od Celinea, no odjednom su imali moju pažnju na toliko razina. Radilo se o ženi koja je prekrasna i modno osviještena, no te karakteristike samo su fusnota u fantastičnom životu koji je vodila. Počela sam razmišljati kako bi jednostavno bilo rekreirati taj moment u svim modnim oglasima“.

Ovime ne želi reći da supermodeli vode nezanimljive živote ili da su lišeni intelekta, pojašnjava Rodriguez, već samo dodati razinu različitosti u modnu industriju. „Starije žene ili žene koje se ne uklapaju u neke standarde ljepote mogu biti fantastični modeli, i ne bi trebale biti isključene“, istaknula je.

{gallery}superwomen{/gallery}


Povezano