Objavljeno

Kad bi naslovnice magazina portretirale prave priče

Povodom Dana žena, feministička crowdfunding platforma Catapult, pokrenula je Cover Stories kampanju koja koristeći estetiku naslovnica ženskih časopisa progovara o kršenjima ljudskih prava djevojaka i žena diljem svijeta.

Naslovnice imaginarnih časopisa provokativnih naslova Child Bride (Dječja nevjesta), Thirteen (Trinaest) i Good Slavekeeping (Dobro robovlasništvo) prikazuju djevojke i žene žrtve ugovorenih brakova, trgovanja ljudima i seksualnog ropstva.

Cilj kampanje je istaknuti da Međunarodni dan žena nije samo zgodna “priča za naslovnicu” te da se ženska prava krše svakodnevno u nezamislivim razmjerima. Satirični podnaslovi poput Blještave vjenčanice za 7-godišnjakinje temelje se na zastrašujućim statistikama prema kojima je svake godine 14 milijuna djevojčica prisiljeno na brak, te 1.2 milijuna djece postane žrtvama trgovine ljudima.

Kampanja poziva donatore da podrže jedan od 140 projekata na Catapultu koji žele promijeniti ove trendove i pružiti djevojkama i ženama obrazovanje i budućnost. [M.S.] MsMagazine…


Povezano