Objavljeno

Jemima Kirke posvećuje se slikanju i napušta seriju Girls

Jemima Kirke koja utjelovljuje Jessu, enfant terrible hit serije Girls, kao razlog odlaska navodi potrebu za kritičkim promišljanjem svojeg daljnjeg umjetničkog rada.

Naime, s porastom popularnosti HBO-ove uspješnice, prepoznata su i njezina umjetnička djela. Forbes ju je uvrstio u najuspješnijih “30 ispod 30”, a otvorila je i samostalnu izložbu Platforms u galeriji Fouladi Projects u San Franciscu.

No njezini portreti, koji posjeduju neobičan spoj senzualnosti i drugosti, bliskosti i distanciranosti, ostavljaju dojam kao da djeluju usprkos, a ne zbog njezine slave. „Čak i ako imate potrebu otpisati njezina djela kao neo-portrete boemske bruklinske elite, u njima postoji neka tama koja vas uvlači“, ističe The Huffington Post, dok galerija Fouladi Projects opisuje portretirane žene kao utjelovljenja ranjivosti, frustracije i žudnje, potisnute ispod pozerske sofisticiranosti.

Njezin rad, nastao pod utjecajem Alice Neel i Luciana Freuda, možete pogledati ovdje.

No, bez obzira na plemenite i legitimne razloge odlaska, neki spekuliraju da je pravi razlog iznenadnog odlaska novi smjer serije. Show se sve više fokusira isključivo na Hannah, a u posljednjoj sezoni Lena Dunham još više marginalizira Jessu i ostale likove. Sama redateljica još nije dala izjavu o Jessinom odlasku i promjenama u scenariju, no kruže glasine o bizarnom urušavanju zgrade u kojem će Jessa stradati. [J.J.] Artslant


Povezano