Objavljeno

Inženjerke protiv predrasuda

Ponekad  je teško vidjeti svjetliju stranu tehnološke industrije kada govorimo o rodnoj ravnopravnosti, no postoje pojedinke koje su spremne progovoriti o različitosti u ovome polju.

Inženjerka Izida Wenger za Medium je napisala kratki tekst iz ženske perspektive o svom iskustvu rada u tehnološkoj industriji.

Naglasila je neke primjere sustavnog seksizma koji se događaju ženama u industriji,  a koji se odnose na fizički izgled, predrasude u odnosu s nadređenim i ponašanje muških kolega.

S obzirom na to da se Wenger osobno susrela s predrasudama zbog svog izgleda, u svom tekstu se referirala na činjenicu kako izgled ne bi trebao biti bitan faktor za posao, već naglasak treba staviti na to koliko osoba dobro radi svoj posao i koliko joj je stalo do svoga tima.

“Jeste li posvećeni širenju svijesti rodnoj ravnopravnosti u tehnološkoj industriji? 
Odudarate li od stereotipa kako bi inženjeri/inženjerke trebali izgledati?”

Ako ste odgovorili pozitivno na bilo koje od ovih pitanja, pozivam vas da proširite riječ i pomognete nam redefinirati stereotipe o izgledu inženjerki. #iLookLikeAnEngineer“, napisala je Wenger.

Njezin post je potaknuo aktivnost inženjerki i LGBTQ inženjera na twitteru, što je doprinijelo širenju svijesti te uvidu u raznolikost i raširenost inženjerske zajednice. Mashable


Povezano