Objavljeno

Femternet – Gikuše na mreži

Koliko god se to možda činilo nevjerojatno, na mreži ima podosta mjesta na kojima se može naći gikuše, kao i podosta mjesta na kojima gikuše mogu pronaći zanimljive materijale. Prošećimo, dakle, malo ženskom mrežom… a kad god otkrijemo (ili se sjetimo) još nečeg zanimljivog, donijet ćemo vam i nove linkove!

Ozbiljne stvari

Ubuntu Women
(www.ubuntu-women.org)

Premda se možda čini kao da je ovo mjesto samo za ozbiljne i opake gikuše, nemojte se prestrašiti: Ubuntu Women je projekt koji pruža potporu ženama za sudjelovanje u Open Source projektima. Svjesne žalosne činjenice da u OS-projektima sudjeluje bitno manje žena nego muškaraca, Ubuntu Women je mjesto na kojem možete pronaći razumijevanje bez obzira na razinu svoga tehnološkog znanja, i pomoć za sve probleme s ovom inačicom linuxa.

Kultura

Smart Bitches, Trashy Books
(www.smartbitchestrashybooks.com)

Ne dajte se zavarati: Smart Bitches, Trashy Books jedno je od najgikastijih ženskih mjesta na internetu. Osnovale su ga dvije žene, Sarah Wendell i Candy Tan, i posvetile prvenstveno ljubićima (odatle i naziv sajta). No, kako su njih dvije doista smart bitches, rasprave koje se vode na SBTB mogu zainteresirati i mnoge gikuše posve nezainteresirane za ljubavne romane. A zašto su gikuše? Pa, ako niste znali, čitateljice ljubića čine bitan dio early adopters za elektronske knjige, pa SBTB tako redovito imaju rasprave o kvaliteti elektronskih čitača, kao i obavijesti o besplatnim izdanjima.

Book View Café
(www.bookviewcafe.com)

Book View Café je kooperativa skupine autorica (uz jednu mušku iznimku) koje nude zanimljive članke, besplatne tekstove, te prodaju svoje elektronske knjige. Ako vam to samo po sebi ne zvuči posebno originalno, vrijedi spomenuti da u BVC-u sudjeluju neka od najvećih ako ne i najveća ženska imena spekulativne fikcije današnjice: Ursula K LeGuin, Vonda McIntyre, Katherine Kerr, Judith Tarr… Već sama prilika da pročitate njihove komentare na svijet i život dovoljan je razlog da navratite do BVC-a. A predane gikuše koje barataju engleskim sigurno će posebno uživati u ekskluzivnoj antologiji BVC-a, Rocket Boy and the Geek Girls.

geeksugar.com: iMaxi iPad spremnik sa krilcima. Totally Awesome or Totally Gross?Gadgeti

Chip Chick
(www.chipchick.com)

Chip Chick je jedno od danas već brojnih mjesta koja spajaju tradicionalne forme ženstvenosti s tehnologijom, no doista to čine dobro. Tamo ćete tako pronaći novosti o raznoraznim gadgetima, ali i modnim dodacima za njih. (Intelligent Robot Vacuum Cleaner with Wireless IP Camera that Lets you Spy Subtly?)

Geeksugar
(www.geeksugar.com)

Još jedno mjesto koje će vas informirati o svim novostima iz svijeta tehnologije ne zaboravljajući nikad žensku perspektivu. Geeksugar ima uz sebe vrlo živahnu zajednicu koja ga čini dodatno zanimljivim.


Povezano