Objavljeno

5 buntovnih ženskih bendova koje morate poslušati

Dog Party

Od The Runaways s Joan Jett, prvog američkog ženskog benda, bilo je mnogo glazbenih buntovnica. No što je s novim valom buntovnih teen bendova? Dazed donosi popis novih glasnih djevojaka čiju glazbu treba pojačati do daske.

Ipak nas je Kim Gordon naučila:

“Djevojke su izmislile punk rock, a ne Engleska”.

CHERRY GLAZERR

U platinastoj plavuši Clementine Creevy, pjevačici losanđeleskog trija Cherry Glazerr nazire se Cherie Currie, no njihov je zvuk gušći i slađi od njihovih glam-rock prethodnica.

I have all these crazy pains, when’s this shitty party going to dissipate?“, pjevaju u nimalo suptilnoj odi ženskom ciklusu.

*:・゚✧*:・゚✧

PESKY!

Ne biste očekivali/e da dvanaestogodišnjakinje iz Lake Districta sviraju najopakiju pop glazbu ovog ljeta.

“Right now I feel like exploding”, pjevaju uz distorzirani zvuk gitara.

Svoj prvi album, dražesno nazvan Smells like Tween Spirit, objavit će ovog mjeseca preko Fierce Pande. Da, i sedam ih je.

*:・゚✧*:・゚✧

SUNFLOWER BEAN

Julia Cumming svirala je bas i pjevala za psych-punk bend Sunflower Bean mnogo prije nego što je hodala po pisti za Saint Laurent. Uz gnjevne bubnjeve, agresivnu gitaru i vrišteće vokale, Julia nas vraća u mladenački angst od kojeg ćemo ponovno poželjeti obojiti nokte u crno.

*:・゚✧*:・゚✧

CHASTITY BELT

Surf rokerice hrapava glasa Chastity Belt možda više nisu tinejdžerke, no još imaju tinejdžerske brige (pussy, weed, beer) i pitaju se kad će biti sljedeći party.  Nickleback navode kao svoj bitan utjecaj, a pjevačica Julia Shapiro je rekla:

“Nickleback je najinspirativniji bend za mene jer su sve što glazba ne bi trebala biti”.

*:・゚✧*:・゚✧

DOG PARTY

Indie diskografska kuća Burger Records poznata je po svojoj uradi sam estetici Zapadne obale i neograničenom priljevu demo snimki. Među njihovim mnogim talentima zakopan je i Dog Party koji čine sestre tinejdžerke iz Sacramenta.

Njihovi bratpunk rifovi i ljepljivi akordi ostavljaju dojam kao ona potajno popušena cigarete iza škole za vrijeme malog odmora. Zanimljivost: obje će se pojaviti u nastavku niskobudžetnog klasika SLC Punk! iz 1998. g. pod nazivom SLC Punk 2.

Prevela i prilagodila: Lana Perišić


Povezano