Objavljeno

Zvijezde serije ‘Teorija velikog praska’ smanjile si plaće kako bi kolegicama osigurale povišicu

Zvijezde planetarno popularne serije Teorija velikog praska ovih su dana završile na naslovnicama mnogih portala i časopisa nakon što su objavile odluku kako će se jedan dio glumačkog tima dobrovoljno odreći određenog postotka svojih plaća kako bi kompletna glavna postava serije imala jednake plaće.

Glavna glumačka postava serije Teorija velikog praska (Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Simon Helberg i Kunal Nayyar) 2014. godine uvrstila se na popis najplaćenijih televizijskih glumaca_ica nakon što je potpisala ekskluzivne ugovore kojima im je pojedinačno osigurana plaća od 1 milijuna dolara po epizodi.

Mayim Bialik i Melissa Rauch seriji su se priključile nešto kasnije, a od tada su pojedinačno dobivale 200,000 dolara po epizodi. Trenutno su u tijeku pregovori za ugovore za 11. i 12. sezonu serije, što je originalna petorka iskoristila kako bi si srezala plaće i time Bialik i Rauch osigurala povišice.

Parsons, Galecki, Couco, Helberg i Nayyar odrekli_e su se svaki_a po 100,000 dolara po epizodi, što znači da će Bialik i Rauch po epizodi umjesto dosadašnjih 200,000 dolara zarađivati 450,000.

Slična se situacija dogodila i 2002. godine, kada se glavna glumačka ekipa iz Prijatelja udružila kako bi osigurala jednake plaće za sve glavne glumce i glumice. Naime, nakon što su u seriji glumac David Schwimmer (Ross) i Jennifer Aniston (Rachel) postali par, gledanost serije je značajno porasla, stoga su Schwimmer i Aniston dobili povišicu.

Međutim, ovaj glumački duo solidarizirao se sa svojim kolegama_icama te se odrekao određenog postotka svojih plaća kako bi kompletna postava bila jednako plaćena.

Osim toga, čitav je tim i na druge načine iskazivao solidarnost, uporno naglašavajući kako u seriji ne postoje likovi bez čije bi pojave ona uživala jednaku popularnost. Tako su se prilikom prijavljivanja na glumačke nagrade uvijek stavljali u iste glumačke kategorije, ne želeći se opredijeliti na kategorije ‘glavnih’ i ‘sporednih’ glumaca i glumica. [E.H.] People/Mirror


Povezano