Objavljeno

Ženski Thor prodajom nadmašio starog Thora

Čini se kako izdavačka kuća Marvel novim ženskim Thorom nije samo uspjela prilagoditi svoje stripove današnjici, već je pritom napravila izvrstan poslovni potez. Naime, prodaja prvih pet brojeva premašila je sva očekivanja. Misteriozna nova heroina u kratkom je roku zavladala strip-scenom potisnuvši u stranu slavnu mušku inačicu.

Prema podacima tvrtke Diamond Comic, najvećeg svjetskog distributera stripova, prodaja svakog broja iz nove serijeThor Vol 4 nadmašila je za 30% prodaju izvornih pet brojeva serijeThor: God of Thunder iz 2012.

Primjerice, prvi broj nove serije prodan jeu 150.862 primjeraka, dok je prvi broj iz serijeThor: God of Thunder prodan u 110.443 primjeraka, što predstavlja povećanje od 36%. Unatoč nešto slabijoj prodaji narednih brojeva iz obje serije, novo žensko izdanje ipak je postiglo bolje rezultate.

Nije posve jasno čemu se može zahvaliti povećana potražnja u Sjevernoj Americi. Privlači li ženski Thor više ljubiteljica stripova? Nažalost, podaci, koje je po prvi puta sistematizirao Fusion, ne nude nikakav uvid u to tko kupuje ove stripove.

Prodajne brojke ukazuju na to da ćese nova heroina dugo zadržati na strip-sceni, unatoč negodovanju pojedinih fanova stripa koji su se, od kada je vijest objavljena prošlog ljeta, glasno usprotivili ideji nove superjunakinje.

Kreator serije Jason Aaron, koji je također autor one prethodne, čvrsto vjeruje da se novi ženski Thor savršeno uklapa u mit o bogu munje koji je po prvi puta zaživio u stripu 60-ih godina prošlog stoljeća. [A.V.] TheVerge


Povezano