Objavljeno

Volonterka Anka Juričić dobitnica je Volonterskog Oskara za 2015. godinu

Volonterski centar Zagreb dodijelio je jučer sedmi po redu Volonterski Oskar, nagradu za zagrebačkog volontera/ku godine. Nagrada je dodijeljena Anki Juričić (77), dugogodišnjoj volonterki Doma za starije osobe Trešnjevka, koja je osvojila 41% od ukupno 1.993 glasova građana. Uz Anku, u drugi krug natječaja za nagradu Volonterski Oskar 2015. odabrani su i Dora Vukušić (24), volonterka Udruge Hrabri telefon te Tomislav Čleković (45), volonter udruge Krila – terapijsko jahanje.

Na natječaj za nagradu Volonterski Oskar 2015. pristiglo je ukupno 21 prijava te su ovim putem svim nominiranim kandidatima dodijeljena priznanja i zahvale. U nastavku programa, o finalistima natječaja govorili su predstavnici organizacija u kojima volontiraju. Nakon kratkog obraćanja troje finalista natječaja, Anki Juričić dodijeljena je nagrada Volonterski Oskar za 2015. kao volonterki s najvećim brojem glasova građana.

Anka Juričić volonterskim radom bavi se oko 35 godina, a iza nje je više od 150 korisnika domova i osoba s posebnim potrebama kojima je pomagala. Najstarija je volonterka Doma za starije osobe Trešnjevka Zagreb, gdje je u 2015. godini ostvarila oko 760 sati volontiranja. Samo u Domu volontira oko desetak godina. Svakodnevno je aktivno uključena u rad različitih grupa korisnika, gdje nesebično i neumorno animira, pomaže i „daje se“ u radu sa starijima.

Volontira jer želi pomagati onim najpotrebitijima, jer stvara nova prijateljstva i jer se i ona tako obogaćuje, neprestano razmišljajući da li je dovoljno napravila, i je li mogla više. Na pitanje Do kada planira volontirati?, Anka ima odgovor! Dok bude potrebitih – može, hoće i želi nesebično i s veseljem uz ostale volontere pomoći.


Povezano