Objavljeno

Većina Amerikanaca ne prepoznaje osobne benefite kontracepcije

Više od polovice Amerikanaca vjeruje da nisu imali osobne koristi od dostupnosti kontracepcije, pokazala je recentna studija, prenosi The Huffington Post

Studiju o kontracepciji i kontraceptivnim politikama provela je tvrtka PerryUndem na 1,000 registriranih glasača/ica u SAD-u, a generalno rezultati govore o progresivnim stavovima vezanima uz reproduktivno zdravlje. Većina se Amerikanaca/ki tako protivi ukidanju financiranja za Planned Parenthood, a 80% glasača/ica vjeruje bi žene trebale imati mogućnost stupanja u spolne odnose, čija svrha nije prokreacija, bez straha od trudnoće.

S druge strane, studija je otkirila i da muškarci ne uspijevaju pronaći poveznicu između stvari koja ženama dozvoljava spolne odnose čija svrha nije prokreacija (kontracepcije) i razloga zašto je to dobro i za muškarce (npr. ne suočavanje s mentalnom, emocionalnom i financijskom cijenom neplanirane trudnoće).

Samo 37% muškaraca reklo je da imaju osobne koristi od dostupnosti kontracepcije, 52% je kazalo kako koristi nemaju, dok ih 9% nije bilo sigurno. Pozitivno je ipak da su osobnu korist kontracepcije u većoj mjeri prepoznavali muškarci u dobi od 18 do 44 godine.

S obzirom da se odluke o dostupnosti usluga reproduktivnog zdravlja često donose u sobama punima muškaraca, bilo bi korisno da barem u većoj mjeri prepoznaju benefite kontracepcije za sve.

Žene su na informaciju brzo reagirale ukazujući putem Twittera koliko su takvi stavovi smiješni.


https://twitter.com/KatelynnGatens/status/844912868311158785


Povezano