Objavljeno

UK: Žene bolje u kućnim popravcima od muškaraca

Ako ste mislili da su kućni popravci samo za dečke, grdno ste se prevarili. U Velikoj Britaniji 60% žena kaže da je vjerojatnije da će same izvršiti potrebne kućne popravke, nego zamoliti svoje partnere da to učine, a polovica ih se smatra spretnijima od muškaraca, prenosi The Daily Mail.

Sve više žena u Velikoj Britaniji posjeduje vlastitu nekretninu, a 1 od 5 kućanstava čini žensko samostalno domaćinstvo, što bi moglo objasniti zašto 66% ispitanih kaže da su materijali poput gipsa, šperploče i boje plaćeni s njihovih bankovnih računa.

Ispitivanje koje je provela tvrtka WD Bathrooms na uzorku od 1224 Britanca/ki, pokazalo je da 4 od 10 ispitanih žena želi prestati moliti svoju braću, očeve i muške prijatelje za pomoć, a 10% je reklo da je htjelo povećati vrijednost svog doma. Usprkos tome, 78% ispitanica kaže da su njihovi partneri konzultirani prilikom odlučivanja i planiranja uređenja.

Popis poslova koje žene obavljaju uključuje mijenjanje žarulja, zamjenu osigurača i kvaka, vješanje slika, ličenje, krpanje rupa u zidovima, lijepljenje tapeta te popravak slavina i vodokotlića koji cure.

“Budući da žene sve više novca troše na svoje domove, ne iznenađuje da žele naučiti vještine koje bi im pomogle uštedjeti na uslugama raznih obrtnika”, rekao je Lynne Wilson, direktor tvrtke WD Bathrooms. “Kućni popravci nisu više samo muška domena”. [V.U.]


Povezano