Objavljeno

Udruga CESI proslavila 15. rođendan

Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) danom otvorenih vrata u petak je proslavio je svoj 15. rođendan.

 

Ova feministička organizacija koja je započela s radom na Međunarodni dan žena 8. ožujka 1997. godine se zalaže za unapređenje društvenog položaja žena, ostvarivanje spolne i rodne ravnopravnosti, te za puno provođenje svih zakona i međunarodnih instrumenata za zaštitu ljudskih prava.

U svojih prvih 15 godina udruga CESI je sudjelovala u stvaranju i osnaživanju različitih ženskih grupa, organizirale kampanju za vidljivost civilnog društva, educirala šest generacija novih liderica, osmislila eksperimentalni program rodne/seksualne edukacije za učenike/ce srednjih škola, inicirale osnivanje građanske koalicije Stop rizičnom spolnom odgoju, među prvima se počela baviti prevencijom nasilja u adolescenskim vezama, pokrenula web portale Libela.org i  SezamWeb.net, te besplatno pravno savjetovalište koje pomaže ženama u ostvarenju radnih i socijalnih prava.

Kreirale je i  prvu rodno osviještenu virtualnu kampanju Idealno radno mjesto za žene, provele edukaciju za više od 300 članova/ica županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova, te  prvo istraživanje u Hrvatskoj na temu Muškarci i rodna ravnopravnost i još mnogo toga. Čestitamo! [V.S.]


Povezano