Objavljeno

U Engleskoj i Walesu otvorena linija za pravnu pomoć žrtvama seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu

Glumica i aktivistkinja Emma Watson pokrenula je besplatnu telefonsku liniju za pravno savjetovanje namijenjenu ženama koje proživljavaju seksualno zlostavljanje na radnom mjestu. Suradnja je uspostavljena s inicijativom Time’s Up, a dostupna je u Engleskoj i Walesu.

Žene kojima je potreban savjet vezan uz problematičnu situaciju na radnom mjestu konačno mogu potražiti pomoć zahvaljujući odvjetnicima koje je osigurala neprofitna organizacija Rights for Women. Tako žene koje proživljavaju seksualno uznemiravanje ili zlostavljanje na radnom mjestu mogu doznati na koji način pokrenuti postupak protiv poslodavca, kako uložiti pritužbu, te kako u sve to uklopiti sporazume o nagodbi i izjavu o tajnosti. Ovo je jedina besplatna i stručna usluga ovog tipa na području Engleske i Walesa.

“Šokatno je uopće i pomisliti da je ovo jedina usluga ovog tipa s obzirom da su istraživanja ustanovila kako čak polovica žena proživljava seksualno uznemiravanje na radnom mjestu,” izjavila je Emma Watson. “Razumijevanje vlastitih prava, ostvarivanje pristupa pravima i opcijama dostupnima osobi koja proživljava uznemiravanje vitalan su dio stvaranja sigurnih radnih okruženja za svakoga, a ova savjetodavna linija predstavlja veliki pomak u osiguravanju potpore ženama bez obzira na to gdje rade.”

Liniju podupire Britanski fond za pravdu i ravnopravnost inicijative Time’s Up, a vodi je Rosa, humanitarna organizacija koja je osnovana zahvaljujući donaciji od 1 milijun funti kojoj su doprinijele Watson, Keira Knightley, Emma Thompson i druge osobe iz filmske industrije. Cilj je osigurati sigurnost na radnom mjestu za svakoga. [K.D.] FastCompany…


Povezano