Objavljeno

Eddie Izzard želi biti prva transrodna zastupnica u britanskom parlamentu

Eddie Izzard, rodno fluidna stand-up komičarka i aktivistkinja, izjavila je kako show business želi zamijeniti političkim angažmanom. Niži dom britanskog parlamenta već ima LGB zastupnike/ce, no nitko od njih nije otvoreno transrodna ili nebinarna osoba.

Željela sam se kandidirati parlament još na prošlim izborima, no za mene tada nije bilo mjesta – no ja sam i dalje ovdje,” izjavila je Izzard. „Aktivistkinja sam od 2008. godine, a članica Laburističke stranke od 1995. godine. (…) Voljela bih biti izabrana i boriti se za to da Keir Starmer bude sljedeći premijer.”

Dok aktualna pandemija ljude drži zatvorene u njihovim domovima i nastavlja dijeliti ljude, Izzard je situacija posebno potaknula da jače politički djeluje.

Trenutno traje doba velikih razdora unutar naše zemlje i diljem svijeta,” pojasnila je. „Ali ne, trebamo stvarati veze. U doba COVID-a trebamo učiti jedni od drugih, trebamo posegnuti jedni za drugima, a ne se razdvajati. Svi na svijetu bi trebali imati pravo na dobar život.”

Na posljednjim općim izborima u UK-u bilo je kandidirano desetoro transrodnih i nebinarnih političara, no nitko od njih trenutno ne sjedi u parlamentu. [K.D.] PinkNews…


Povezano