Objavljeno

Treći dan VFF-a: Djevojke na internetu, u umjetnosti i teoriji

Drugi vikend 10. Vox Feminae Festivala programom u subotu, 15.10., publici je u glavnom programu ponudio diskusije s tri festivalske gošće, od kojih svaka promišlja djevojaštvo u svom radu na različite načine.

Glavni program krenuo je u 18h uz razgovor s Ione Gamble, urednicom zinea Polyester, i Maisie Cousins, fotografkinjom koja u svom radu kombinira estetski privlačno i groteskno, a čija fotografija krasi ovogodišnji VFF vizual. U razgovoru s moderatoricama, Gamble i Cousins osvrnule su se na razloge svog online, novinarskog i umjetničkog angažmana te ponudile ideje i smjernice za daljnje djelovanje na navedenim područjima. Predstavljen je i Vox Teen Zine kojeg su izradile Voxove volonterke u sklopu edukacijskog ciklusa i projekta “Aktivni mladi za rodnu ravnopravnost”.

Najveći je interes među publikom izazvalo predavanje Catherine Driscoll, sveučilišne profesorice iz Sydneyja i jedne od začetnica djevojačkih studija. U svom je izlaganju Driscoll predstavila svoju knjigu “Girls” koje je jedno od prvih znanstvenih radova na temu djevojaštva u 21. stoljeću; ali i ponudila smjernice za daljnje promišljanje djevojaštva 15 godina nakon izdavanja.

{gallery}VFF treci dan{/gallery}

Program zadnjeg dana desetog VFF-a

Uz Catherine Driscoll družimo se i na posljednjem danu VFF-a. U 18h pridružite se predavanju “Kritički uvod u teen film”. Izazivajući ideju kako je teen film uvijek priča o postanku odraslom i odgovornom osobom, predavanje Driscoll će predstavit novu povijest žanra i upoznati s ključnim alatima za kritičko promatranje teen filma.

Od 20h pridružite se slumber tattoo partyju zatvaranja VFF-a. Umjetnica Andrea Resner tetovira mašinicom crnom bojom, a svojim prepoznatljivim stilom i jezikom svoj rad transformira od crtanja vizualne ideje do oživljavanja tih crteža na ljudima. Osim uz tetoviranje, na zatvaranju VFF-a družimo se uz koktele i slastice by Najfiniji kolači, buvljak, čitanje tarota i natalnih karti.

Filmski program od 15h donosi dokumentarce Seed Money, Robinino putovanje i Check it!

Pridružite nam se u Dokukinu i KIC-u od 15h.

Povezano