Objavljeno

Tei Pavić počasna diploma za projekt “Fragmenti – Ženski antifašistički Zagreb”

Dizajnerski rad “Fragmenti – Ženski antifašistički Zagreb” autorice Tee Pavić nagrađen je počasnom diplomom za mlade autore na ovogodišnjem izdanju festivala Plan D.

Cilj projekta bio je vratiti (povijesno marginalizirane) priče antifašističkih borkinja u kolektivnu memoriju grada Zagreba, te ponovno ih uspostaviti kao dio identiteta zajednice koristeći nove tehnologije i interaktivne medije.

Rad tematizira marginalizaciju ženskog antifašizma, ali obrađuje i spekulacije na koji način bi se mogli iskoristiti novi ‘hibridni’ prostori koji nastaju korištenjem tehnologije proširene stvarnosti (Augmented Reality). Priče antifašistkinja se pričaju kretanjem korisnika po geotegiranim lokacijama i sakupljanjem, odnosnom kreiranjem fragmenata sadržaja u tom novom ‘hibridnom’ prostoru na sjecištu fizičkog i virtualnog.

“Projekt ima vrlo zanimljivo polazište i vrlo važnu priču za ispričati. Aplikacija se oslanja na kvalitetnu upotrebu tehnologije i koristi inovativne načine da se obrati vrlo raznolikoj publici. Posebno je zanimljiv način na koji se digitalno pokušava popuniti dijelove povijesti koji nedostaju, odnosno čini nevidljivo vidljivim. Nadamo se da će se projekt nastaviti i iskoristiti puni potencijal medija,” obrazložila je Karla Paliska, članica žirija.

Više o projektu pročitajte ovdje.


Povezano