Objavljeno

Što donosi strah od muške seksualnosti?

Novinar  Guardiana  Ally Fogg se u svojoj kolumni odlučio pozabaviti strahom od  muške seksualnosti. Njegovo je stajalište je da je ženska seksualnost s vremenom postala sve slobodnija, dok se na mušku gleda kao na problem.

Smatra da je od vremena  mainstreaminga  modernog feminizma zapadnjačko društvo učinilo velik iskorak po pitanju oslobođenja ženske seksualnosti, dok se paralelno mušku počelo ismijavati, pa se tako danas često može čuti da su muškarci bića kojima je seks jedina stvar za koju mare. U ovom je procesu, čini se, došlo do patologiziranja urođenog  instinkta, a čemu su u korist išli i različiti oblici obrazovanja, čiji cilj je bio smanjiti seksualni kriminal. Oni su, nažalost, proizveli generacije muškaraca koji vjeruju da je njihova seksualnost opasna i zastrašujuća, a žudnja agresivna.

 

Upravo ovakvi stereotipi uzrok su čestih psihičkih problema kod muškaraca, zbog kojih na kraju cijele priče njihova seksualnost zaista postaje problem njima i njihovoj okolini. Iz tog razloga autor smatra da predrasude o muškoj seksualnosti treba  shvatiti kao izazov i pokušati ih mijenjati, te otvoreno slaviti njene pozitivne strane jer je to dobar način da se muškarce učini sretnijim i samopouzdanijim seksualnim partnerima, boljim ljubavnicima, pa čak i boljim osobama. Više o ovoj zanimljivoj analizi donosi Guardian.


Povezano