Objavljeno

Spletkarenje na Splitskoj rivi

U rano nedjeljno jutro, ‘hobby grupa’ Spletkarenje, ukrasila je klupe splitske Rive pletivom u duginim bojama, simbolom LGBT zajednice.

Potaknuti aktualnim događanjima vezanima uz Povorku ponosa u Splitu i stavom gradske vlasti prema različitostima uopće, odlučili smo ostaviti svoj trag na jedinstveni način. Ispleli smo pletivo u duginim bojama, simbolu LGBT zajednice, i vezali ih na klupe u središnjem dijelu Rive, upravo na onom mjestu na kojem gradska vlast ne želi vidjeti Povorku ponosa i protuustavno brani građanima pravo na javno okupljanje.

 

 

Iskoristili su svoj hobby, pletenje, kako bi poslali poruku: Želimo tolerantniji, topliji i mekši Split, poput našeg pletiva. Kao što ne želimo nikakav nasilan čin ni na Rivi ni u našem gradu, tako je i naša akcija nenasilna prema urbanoj opremi grada.

Naše zastave nisu trajne niti oštećuju klupe na koje su postavljene, već doprinose raznobojnosti i živopisnosti Rive. Ispletene su s ljubavlju i simbol su dobrodošlice svakome tko dođe na Rivu, dnevni boravak otvoren za svakoga.

Također, organizatori/ice spletkarenja na Rivi vas pozivaju na komentiranje njihove akcije, a svaka podrška je dobrodošla.


Povezano