Objavljeno

Riječki marš podrške splitskoj povorci ponosa

U subotu, 9.6. u 12 sati na Trgu Grivica u Rijeci, održat će se marš podrške Split Prideu, kako bi Rijeka pokazala da vjeruje u ljepotu različitosti!

Kako navode organizatori, Riječani i Riječanke temeljnim vrijednostima smatraju uvažavanje i poštivanje ljudskih prava te je ovaj događaj izraz svjetonazora suprotstavljen onom dijelu splitskog koji najavljuje prosvjede protiv Pridea i koji se čahuri u samodostatnosti i uskogrudnosti.

Organizatori žele da ovaj put, zdrav razum koji predugo šuti i pušta bezumlju da bude glasniji, iskaže svoju podršku javno i vidljivo, da se ‘tiha većina’ koja ima veliku odgovornost pri tome, suprotstavi.

Maršom kroz Rijeku želi se ukazati na razumijevanje i podržavanje poruke Split Pridea koja nadilazi samu borbu jedne manjine, riječ je o uvažavanju svih ljudskih prava.

Pozivaju sve ljude da uz balone, gitare, zviždaljke, pokažu prvenstveno nama samima da ne šutimo, da smo glasni i da Rijeka koja slovi za grad tolerancije stvarno cijeni i poštuje različitost.

Ovime pokazujemo jednu važnu poantu koju nitko do sada nije isticao dovoljno: gay pride nije prosvjed za prava jedne potlačene manjine, to je prosvjed čitavog jednog svjetonazora protiv drugog, neovisno o seksualnoj orijentaciji, vjerskoj pripadnosti ili nečemu trećem. Pokažimo našoj zemlji kakva treba biti – tolerantna i pametna, sposobna prihvatiti, uvažiti i podržati prava svih Ljudi koji u njoj žive.

Više o riječkoj podršci Split Prideu saznajte ovdje.


Povezano