Objavljeno

Šok jer žena vodi FB stranicu I F*cking Love Science

Kada je vlasnica najpopularnije Facebook stranice o znanosti I fucking love science koja ima više od 4,2 milijuna fanova, nedavno otkrila svoj identitet, reakcije su nažalost bile predvidljive. Ljudi su se šokirali što je administrator stranice žena, a također nisu izostavili komentirati njezin fizički izgled.

Elise Andrew, koja radi za izdavačku grupu LabX mediji, objavila je post na Facebooku u kojem poziva svoje fanove da ju prate na Twitteru gdje tweeta pod pravim imenom, a njezin Twitter račun također uključuje fotografiju lica. Ubrzo je Facebook post bio preplavljen nepoželjnim komentarima o njezinom spolu i fizičkom izgledu.

“Kako si lijepa”, “Zbog tebe mala, ja ću postati znanstvenik”, “OMFG ti si predivna žena! Nisam nikad očekivao da će admin biti žena i to prelijepa. Moje iskrene isprike”, “Ti si…žena?”, “Wow, tko bi rekao da si djevojka i još lijepa LOL”, samo su neki od nekih. Ipak, nebrojeni komentari osuđivali su fokus fanova na Elisin spol i izgled te joj izrazili podršku radu na stranici I fucking love science.

Elise je na seksističke komentare odgovorila: “SVAKI KOMENTAR u ovoj raspravi je o tome koliko je šokantno to što sam žena! Je li ovo zaista 2013.?”


Povezano