Objavljeno

Roda objavila prvu sveobuhvatnu knjigu o trudnoći, porodu i babinju na hrvatskom jeziku

Trudna – tvoja saveznica u idućih 12 mjeseci je knjiga o trudnoći, porodu i babinju udruge Roda. Na izradi knjige sudjelovala je široka skupina stručnjakinja, koje su i same imale različita iskustva u svojim putovima do majčinstva. Zajedno nude novi pristup trudnoći, porodu i babinju, uz informacije koje su pristupačne, jednostavne i razumljive.

Knjiga je namijenjena čitanju od korica do korica za vrijeme planiranja trudnoće ili u očekivanju djeteta. Teme obuhvaćaju razdoblje od početka trudnoće do babinja, s time da se najprije daje uvid u ono što je za taj period uobičajeno, a onda se razrađuju ostale mogućnosti i odabiri. Većina se tema veže uz određeni tjedan ili mjesec trudnoće, no s nekim se temama (kao što je babinje) najbolje upoznati ranije, a zatim im se vratiti po potrebi.

Ono što čini ovu knjigu posebnom je što je napisana razumljivim jezikom i otvoreno govori o svim opcijama poroda, navodeći prednosti i nedostatke svake – informacije koje nećete dobiti nigdje drugdje. Drugo, ima prekrasne, upečatljive ilustracije. Treće, u potpunosti je pisana u ženskom rodu. A četvrto, suradnice na projektu nemaju nikakve komercijalne interese – knjiga je u potpunosti financirana javnim sredstvima pa zato je i za čitateljice potpuno besplatna. No, ako vam se knjiga toliko svidjela da se želite “odužiti” Rodi, ovdje imate upute kako uplatiti donaciju preko računa ili PayPalom.

Knjiga je dostupna u tiskanom obliku (isključivo u knjižnicama), kao elektronička knjiga te kao zvučna knjiga.


Povezano