Objavljeno

Što je najpopularnije, a čega nedostaje na Voxu?

Nuno Gonzalez Rojo / Fine Acts

Drage čitateljice i čitatelji, nedavno smo vas zamolile da ispunite kratku anketu kako bismo stekle bolji uvid u to koje teme i područja vas najviše zanimaju. Vaši odgovori su neke naše pretpostavke potvrdili, dok su nas drugi pak iznenadili. U međuvremenu, radimo na tome da zainteresiranim čitateljima/cama pružimo mogućnost da aktivnije sudjeluju u oblikovanju sadržaja na portalu, no više o tome uskoro!

Dakle, rezultati ankete pokazali su da najradije čitate – a što drugo nego – tekstove o strašnim ženama; zatim problemske tekstove koji detaljnije obrađuju određenu temu; slijede intervjui s pojedinkama i kolektivima vezani uz aktualne i relevantne teme; a nisu vam mrske ni preporuke (npr. serija, filmova ili knjiga), kao ni recenzije i kritike.

Također, pitale smo vas kojim bismo temama trebale posvetiti više prostora. Ženske povijesti i inspirativnih žena današnjice nikad dosta, stoga ćemo nastaviti istraživati, upoznavati i predstavljati vam zanimljive osobe čija postignuća ili stavovi prekoračuju norme (i prepreke) svog vremena. Ne čudi da je ovo kovidasto, bizarno i izazovno vrijeme kod mnogih od nas potaknulo interes za teme vezane uz mentalno zdravlje, ali i zdravlje općenito, a posebno ono reproduktivno. Među poželjnim temama su i civilno društvo, ljudska prava i solidarnost te radnička prava i dobra ekonomija, koji nam mogu pomoći da zamislimo, a onda se i izborimo za bolje društvo.

Hvala svima koji su sudjelovali i dali konkretne prijedloge, a ako niste ispunili anketu, uvijek nam se s prigovorima, pohvalama ili sugestijama možete javiti mailom (info@voxfeminae.net) ili putem Facebooka.


Povezano