Objavljeno

Prve plaće za radnike/ce tvornice Dita

Radnici/e Dite bi kroz nekoliko dana trebali/e dobiti svoju prvu plaću nakon dugo vremena. Zaradili/e su je svojim radom i kvalitetnim proizvodima, a trenutno čekaju obećanu pomoć u  rekonstrukciji parovoda koji je od iznimne važnosti za ovu tvornicu. Naime, bez njega ne mogu pokrenuti proizvodnju praškastih deterdžanata.

Proizvodnja praškastih deterdženata, po kojima je tuzlanska Dita poznata širom zemalja bivše Jugoslavije, trenutno ovisi o brzini kojom će tamošnja Elektroprivreda reagirati te pomoći Diti u izgradnji parovoda do termoelektrane, kako je ranije obećano. Ovo bi dakako vodilo zapošljavanju dodatnog broja radnika/ca.

Sirovine su pripremljene, a potražnja za praškastim deterdžentima je velika, no posebno veseli vijest da će u sljedećim danima radnici/e Dite dobiti zasluženu plaću.

“Mi ove nedjelje dobivamo prvu platu. Znate li šta znači kad poslije 46 mjeseci dobijete platu? I ono što je najvažnije, ta plata je zaslužena. Dobili smo je svojim radom i dokazali smo svima da znamo, hoćemo i možemo raditi i živjeti od svog rada”, kazala je Emina Busuladžić iz Dite.

Za sada u Diti ide onako kako su radnici/e i zamislili. Radi se punom parom i očekuje se što brža pomoć u rješavanju problema sa parovodom. AbrašMedia


Povezano