Objavljeno

Program Pride tjedna i Povorke ponosa

Zagreb Pride, ponosno predstavlja do sada najveći i najbogatiji  program političkih, aktivističkih, kulturnih i zabavnih događaja ‘Pride tjedna’, koji se održava, kao i proteklih godina, prije same 11. Povorke ponosa- “Imamo obitelj! Tisućljetni hrvatski san.”.

‘Pride tjedan’ počinje ‘Izložbom raskinutih queer veza‘, u petak, 8.6, u 20:00h u prostorima AKC Medika, Pierottijeva 11, u Galeriji Jogurt.

Ove godine program čine, između ostalog, akademska predavanja o queeru, spolu, rodu, LGBT pokretu, filmske projekcije domaćih (‘Prvi Split Pride’ i ‘Nije ti život pjesma Havaja’) i stranih autora/ica (‘Weekend’ i  ‘Jamie and Jessie are Not Together’), te peto izdanje Mama u MAMI (no ovaj put s nama su i queer mame).

Održavaju su i uvijek kreativne radionice transparenata i flashmob akcije kao i petonoćni besplatni klupski program. ‘Pride tjedan’ donosi i pravu rodno-revolucionarnu poslasticu, četvrtak pred Povorku ponosa preimenovan je u ‘Trans dan’.

Povorka ponosa 2012. održat će se 16.6. s početkom u 14 sati okupljanjem na Trgu žrtava fašizma, kulminirati šetnjom kroz centar Zagreba, klimaks doživljava govorima na Zrinjevcu, opuštanje slijedi uz koncert grupe Mangoove, a sve završava partyjem ‘Pride Partycipacija’ na 3 floora u AKC-u Medika. [A.L.]

Detaljan program ‘Pride tjedna’ možete pogledati ovdje.


Povezano