Objavljeno

‘Presveta Judita’ vas poziva na ovogodišnju Povorku ponosa

Ako ste se danas prošetalie gradom, sigurno ste zamijetilie hrpu lijepih i pametnih šarenih plakata koji pozivaju na ovogodišnju, XIV. Povorku ponosa LGBTIQ osoba i obitelji. Za slučaj da ste se pritom upitalie kakve veze ‘presveta Judita’ ima s ovogodišnjom povorkom, donosimo kratko objašnjenje!

Plakate su osmislili i ručno izradili budući arhitekti Hrvoje Spudić i Sven Sorić, kreativni dvojac koji djeluje pod nazivom This Town Needs Posters. Ono što njihov rad izdvaja iz suvremene dizajnerske prakse jest činjenica da dečki procesu dizajniranja i produkcije pristupaju kao vitalnoj, dodirljivoj stvari, bliže životu nego kompjuterskom ekranu. Dosad su ‘pobrali’ silne nagrade, od kojih je možda najzapaženija ona na prošlogodišnjem izdanju Dana D.

Ok, al što je pak s Juditom? Stvar je zapravo prilično jednostavna. Sigurno već znate da se ove godine ruta povorke ponosa promijenila, a time i njezina polazišna točka. Ove se godine starta s Trga Marka Marulića i to zato što se, kažu organizatori/ce, radi o prostoru koji ima ogroman potencijal koji dosad nije iskorišten.

Nama se Judita u ovom queer izdanju čini kao odličan poziv na sutrašnju povorku i nadamo se da ćete nam se pridružiti u što većem broju! <3

{gallery}Judita{/gallery}


Povezano