Objavljeno

Predstavljamo novi hrvatski indie pop bend: Ti, ja i moja mama!

Što dobijemo kada spojimo dio stare i nove postave queer pop benda U pol’ 9 kod Sabe? Odgovor glasi: novi indie pop četverac još jednog začudnog imena – Ti, ja i moja mama.

Svoj prvi singl i pripadajući mu spot za pjesmu “Jako sam mala” objavili su danas u izdanju Aquarius Recordsa. Ovim singlom Ti, ja i moja mama najavljuju svoj i prvi EP naslovljen “Gurni me u valove”. Bend čine: pjevačica Martina Zvonić, gitaristica Sandra Sobočanec, na klavijaturama je Ana Opalić, na basu Helena Ernoić i bubnjevima Jinx Berko Muratović.

“Jako sam mala“ pjesma je o prihvaćanju sebe. S tom idejom režiran je i spot”, kaže redateljica Ana Opalić, ujedno i klavijaturistica benda.

Po čemu se ovaj bend razlikuje od stila kojeg je na scenu donio U pol’ 9 kod Sabe moći ćemo doista procijeniti kada u veljači sljedeće godine u izdanju Aquarius Recordsa bude objavljeno svih pet pjesama njihovog EP-ja, no već prema prvom singlu može se zaključiti kako je u pitanju glazbeno komornija i lirički intimnija priča.

Evo što je o singlu i EP-ju rekao prijatelj benda, novinar, publicist i glazbenik Ante Perković.

„Iako su teme naizgled depresivne, a muzika melankolična, sve skupa ima neki sjaj, jasnu crtu radosti, neiskazane i prigušene, ali jako prisutne. Stvari su odlično aranžirane, zvuk je točan, odgovara pjesmama, gitaristica je izvrsna. U tekstovima sam se našao do kraja, to je valjda generacijski, ali mislim da su dovoljno otvoreni i univerzalni za bilo koga.“

Na odjeći i stylingu za promo fotografije bend zahvaljuje dizajnerici Mileni Rogulj, dok fotografije potpisuje Kitica Kekić.

EP Gurni me u valove će imati pet pjesama, snimljen je u studiju Pod.room, a producenti su Dražen Gavrilović i Mark Mrakovčić. Prvi live nastup bit će održan u veljači 2017., na još nepoznatoj lokaciji. Tada će biti pušten i spot za drugi istoimeni singl Gurni me u valove. Ekipa je u posljednje vrijeme u tolikom zamahu da već imaju i planove o snimanju novih pjesama.

„Jako sam mala i silno se trudim“, pjeva Martina Zvonić. Tko se ne bi pronašao u ovim stihovima? Zato – slušajte, dijelite i uživajte!


Povezano