Objavljeno

Poziv ženama koje su preživjele nasilje na suradnju u pripremi izložbe

Foto: Geralt, Pixabay

Zaklada SOLIDARNA i fond #spasime, u suradnji s Muzejem prekinutih veza, organizira izložbu na kojoj želi predstaviti priče žrtava koje su uspjele izaći iz kruga nasilja i nastaviti život kao snažne i samosvjesne osobe koje više neće dozvoliti da ih netko zlostavlja.

„Važno nam je ohrabriti druge osobe koje pate tako što ćemo pokazati da se može otići kad se odluka donese, ma kako to bilo teško, zastrašujuće i naizgled nemoguće, uza sva pitanja – gdje živjeti, kako zarađivati za život, kako vratiti osjećaj sigurnosti, kako se nositi sa svim osudama okoline, kako stići sve obaveze. Zato pomoć osoba koje su preživjele nasilje i uspjele nastaviti sa vlastitim životom bez tereta svakodnevnog nasilja. Ispričajte svoju priču, opišite trenutak u kojem ste donijele odluku da je nasilja dosta i da ga više nećete trpjeti. Priložite uz to neki predmet koji vas na taj presudni trenutak podsjeća. Ukoliko želite, ostat ćete potpuno anonimne.“ poručila je Sanja Sarnavka u ime Fonda#SPASIME.

Svoje priče i opis ili fotografiju predmeta koji će biti izloženi šaljite do 18. listopada na e-adresu fond.spasime@solidarna.hr s naznakom: „Zalupi vrata i ne osvrći se“ ili putem Facebooka u inbox SOLIDARNE ili poštom na Zaklada SOLIDARNA, Trg kralja P. Krešimira IV 2, 10 000 Zagreb.


Povezano