Objavljeno

Posljednji dan 8. Vox Feminae Festivala i koncert Planningtorock!

Već od 10 sati otvaramo vrata Trešnjevačke kuće, na adresi Kostelska 4, u kojoj vas u sklopu stalnog programa očekuju štandovi s knjigama i feminističkom literaturom Centra za ženske studije i biblioteke Mala zvona, photo booth, izložba strašnih žena, te umjetničke intervencije Instituta za katastrofu i kaos.

Također, uz mali šank s finim čajevima i kavom, očekuje vas i ukusna hrana koju će za tu prigodu pripremati azilanti u suradnji s Centrom za mirovne studije.

U 11 sati, Hollaback! Hrvatska predstavit će program radioničkog i umjetničkog tipa, odnosno forum teatar o uličnom uznemiravanju, na kojem ćete s voditeljicama radionice imati priliku razgovarati o rodno uvjetovanom uznemiravanju, a temu smatramo osobito zanimljivom teen publici.

U 13 sati u formi javne čitaonice i radionice metodom usmjerenog čitanja i rada na tekstu, na nov i posve drugačiji način imat ćete priliku naučiti čitati Ivanu Brlić-Mažuranić.

U 15 sati djevojke iz Projekta Femix održat će svoje drugo predavanje, naslovljeno Za veće i aktivnije sudjelovanje žena na glazbenoj sceni! , na kojem će predstaviti plan i nacrt predstojećeg dvogodišnjeg regionalnog i međunarodnog projekta sudjelovanja žena na glazbenoj sceni, na kojem sudjeluje i Vox Feminae.

U 17 sati djevojke iz makedonske organizacije Tiiit! Inc. pobliže će nam objasniti svoj projekt ženskog mapiranja grada, koji su prvi put provele u Skoplju, te ispričati iskustvo ženskog mapiranja Zagreba provedeno u sklopu 8. Vox Feminae Festivala. Također, budući da je ideja mapiranje snimiti, ‘ženski Zagreb’ moći ćete pogledati na voxfemine.net.

S početkom u 18:30 sati, na programu je radionica drag izričaja Queen for a day na kojoj će nas članovi i drag performerice House of Flamingo upoznati s nekima od tehnika drag šminkanja, te raditi na konstrukciji drag identiteta na osnovi vizualnog i estetskog.

Vox erasmus robe, odnosno Vox trampa očekuje vas od 19 sati, stoga spakirajte sve stvari koje vam više nisu potrebne od odjeće do gramofonskih ploča i pronađite im novog vlasnika/-cu, a sebi osigurajte IT komad za PTR koncert.

Nakon (de)konstrukcije identiteta i erasmus trampe na programu je photo shooting, lip-synching i zajednički odlazak na koncert PLANNINGTOROCK!

Od 22 sata u pogonu Jedinstvo zagrijavat ćemo se za nastup Planningtorock i Rroxymore, a after party potrajat će do svitanja.


Povezano