Objavljeno

Pokrenuta kampanja ‘Ja sam protiv mržnje’

Nakon subotnjeg napada na klub Super Super u kojem se održavao LGBT party u raznim medijima i portalima među komentarima su osvanule poruke mržnje, a Zagreb Pride tom je prilikom policiji podnio čak 11 kaznenih i 6 prekršajnih prijava protiv osoba koje su im prijetile putem društvenih mreža.

Tim je povodom Iskorak pokrenuo kampanju Ja sam protiv mržnje putem koje građani i građanke Republike Hrvatske mogu dati svoj glas protiv govora mržnje i nasilja u javnom prostoru.

„Pokažimo svima da mi, građani i građanke Republike Hrvatske, nećemo šutjeti i gledati kako se temelji naše države urušavaju pod izlikom tradicije i domoljublja dok vladajuće stranke relativiziraju govor mržnje i nasilje prema svima koji su drugačiji. Vaš glas danas je glas za bolju budućnost naše zemlje.“ stoji na internetskoj stranici kampanje.

Na stranici se za sada nalazi 161 poruka protiv nasilja i mržnje, a poruke je uz hashtag #jasamprotivmrznje moguće prenijeti na društvenim mrežama poput Facebooka, Twittera i Instagrama.

„Uzajamno poštovanje u različitosti je bilo i biti će stup našeg sekularnog društva #jasamprotivmrznje <3” stoji u jednoj od poruka.

Jedna je majka ostavila poruku: “Želim svom djetetu ostaviti u nasljeđe bolji svijet…stop nasilju bilo koje vrste! #jasamprotivmrznje”, a akciju je podržala i komičarka Marina Orsag, napisavši kako je mržnja odraz neinteligencije i ograničenosti.

Pozivamo vas da i vi ostavite svoj glas i na taj način podržite kampanju!

Povezano