Objavljeno

Organiziraj Noćni marš za 8. mart u svome mjestu/gradu!

Feministički kolektiv fAKTIV i ove godine za 8. mart organizira Noćni marš u Zagrebu. Vrijeme je da se zajedno prisjetimo izborenog za položaj i prava žena tijekom povijesti, osvrnemo na postignuto u prošloj godini, pošaljemo jedinstvene poruke otpora u gradovima diljem Hrvatske i regije te potaknemo na angažman što više građanki i građana.

Ovim putem fAKTIV poziva sve zainteresirane da povodom ovogodišnjeg Dana žena u svom gradu ili mjestu organiziraju marš ili neku drugu vrstu javne akcije, primjerenu vlastitim resursima i kapacitetima. U ovom trenutku se zna da će se marš i druge akcije održati u Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Udružite se, razmotrite koje su vam opcije na raspolaganju, razmislite koji su to problemi vezani za zaštitu prava žena na koje treba ukazati i – krenite u akciju! Ako već imate imate iskustva u organiziranju sličnih akcija, prenesite znanje na druge i potaknite ih na zajednički otpor, poručuje fAKTIV.

Ako trebate inspiraciju za teme, transparente, poruke – pratite njihovu Facebook stranicu, a ako trebate savjet u vezi organiziranja – javite se na feministicki.kolektiv.faktiv@gmail.com.

Da bismo obranile stečena prava te feministički i solidarno gradile borbu koju nastavljamo – važnije je no ikad pružiti artikulirani otpor i poslati snažne i borbene poruke.

Učinite svoje mjesto – mjestom otpora!


Povezano