Objavljeno

Održan 1. Kongres samozaposlenih poduzetnica Hrvatske

Na prvom kongresu samozaposlenih poduzetnica, koji organizira Virtualni ženski poduzetnički centar u suradnji s Razvojnom agencijom Zagreb, Tehnološkim parkom Zagreb i Plavim uredom, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, okupilo se 200-tinjak sudionica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore.

Poduzetništvo je važna poluga razvoja gospodarstva, a uloga žena u njemu je nesporna, istaknuto je na Kongresu. Voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić istaknula je kako je cilj kongresa potaknuti razmjenu znanja, tehnologija i inovacija te ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman. “Namjera je da se kongres pretvori u kongres poduzetnica EU-a”, rekla je.

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat kazao je kako Ministarstvo želi biti partner poduzetnicama. Istaknuo je i kako će se Vlada fokusirati na povlačenje što više sredstava iz EU fondova. Ministar gospodarstva Tomislav Panenić je kazao kako povezivanje žena pridonosi i otpornosti gospodarstva na promjene. Nada se kako će kongres doprinijeti pokretanju inicijative većeg sudjelovanja žena u menadžmentu i upravljanju poduzećima.

“Možda je u nekim situacijama teže i možda posebno kad ste mladi i žena onda nekako budući da je više muškaraca u poslovnom svijetu, možda nekako oni mrvicu radije surađuju s muškarcima, ali kad iza vas stoje reference, kada iza vas stoji uspjeh, onda je to drugačije. Mi nakon što smo pokrenuli proizvodnju i prodali na desetke tisuća proizvoda, nakon što  imamo iza sebe reference, sad više nema nikakvog problema”, rekla je Janja Pavetić, vlasnica tvrtke MAGIS TIM.

Na otvorenju je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, naglasio je da je Dan žena odličan dan za ovakav Kongres te istaknuo važnost otvaranja prilika za žene u poduzetništvu.

“Prvi virtualni poduzetnički ženski centar je jedinstvena poslovna i start up platforma koja je počela sa radom 1.siječnja ove godine, a s ciljem umrežavanja i povezivanja žena, te s ciljem tehnoloških inovacija  u području ženskog poduzetništva i ohrabrivanja žena na veći poduzetnički angažman kako u vlastitom biznisu tako i u hrvatskom gospodarstvu”, naglasila je voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić te izrazila nadu da će za koju godinu biti i domaćini 1. Kongresa poduzetnica Europske unije.


Povezano