Objavljeno

Objavljen novi “Priručnik za preživljavanje” Grofa Darkule

Nepunih godinu dana nakon što je uskomešala duhove svojim literarnim prvijencem naziva Priručnik za preživljavanje, aktivistička online platforma Grof Darkula objavila je njegovo novo, nadopunjeno izdanje.

U maniri prvog Priručnika, bez uvijanja, srama i cenzure, dvoje anonimnih autora, kroz sedam novih autobiografskih priča, iznova je progovorilo o svojim najintimnijim životnim iskustvima, skrećući time pažnju na goruće probleme našeg društva.

Svojom borbom za pravednije i inkluzivnije društvo, Grof Darkula u posljednje je tri godine kreirao jedinstvenu online zajednicu koja samo na Instagramu broji 55 tisuća pratitelja. Spremnošću da nepokolebljivo, beskompromisno i sa stavom progovara o temama o kojima bi se trebalo pričati glasno, no najčešće se šuti, hrabro je raskrinkavao mnoge nepravde, demistificirao tabue i poticao rasprave, dajući glas onima koji ga nikada nisu imali te postajući mjestom za povezivanje i podršku, edukaciju i kritiku.

Novi Priručnik je bogatiji za sedam novih poglavlja o femicidu, hustle kulturi, ženinoj svrsi, nezdravim partnerskim odnosima, toksičnoj muškosti, važnosti feminizma bez obzira na spol i rodni identitet te načinu na koji možemo podržati pripadnike LGBTIQ+ zajednice i kako s njima (ne)govoriti o njihovoj seksualnosti.

Potaknuti sve alarmantnijom situacijom s nasiljem nad ženama u Hrvatskoj, statistikama femicida koje Hrvatsku stavljaju na tužno treće mjesto u EU, povećanom brutalnošću nasilja općenito te manjkom mjesta u sigurnim kućama u Hrvatskoj, autori su novom izdanju “Priručnika za preživljavanje” pridodali i humanitarni karakter. Svakom kupnjom knjige Grof Darkula će donirati 1€ Autonomnoj ženskoj kući Zagreb – Skloništu i Savjetovalištu za žene (i njihovu djecu) koje su preživjele rodno uvjetovano nasilje.

Novo izdanje Priručnika za preživljavanje dostupno je na službenoj web stranici Drugi Krak po cijeni od 23,90€.


Povezano