Objavljeno

Noah Pintarić proglašen za LGBTIQ osobu godine

Nakon održane 13. Povorke ponosa, na završnom skupu na Zrinjevcu, koji je počeo Internacionalom u izvedbi Le zbora i čitanjem proglasa kojim su građani pozvani na solidarnost u borbi za ravnopravnost i dostojanstvo svih ljudi u Hrvatskoj, održano je proglašenje homofoba, homofrenda te LGBTIQ osobe godine.

Homofrendicom godine proglašena je predsjednica ORaH-a Mirela Holy, koja je i ove godine došla podržati povorku te je sudionicima zahvalila na tituli, koju će, kako je istaknula, nastojati opravdati i svojim budućim radom u parlamentu.

Homofobom godine proglašena je Željka Markić, a sudionici su najavili da će joj “vrijedno priznanje homofoba godine naknadno dostaviti”.

LGBTIQ osobom godine proglašen je režiser i montažer, te supredsjednik Trans Aid-a i K-Zone, Noah Pintarić!

Udruga Trans Aid navodi kako je ponosna što je prepoznat rad njihova kolege, koji solidarno promovira ljudska prava, posebice prava trans, inter i rodno varijantnih osoba čijem prihvaćanjem i razumijevanju doprinosi i stoga značajno utječe na pomicanje granica u društvu svojom vidljivošću. Ovo je, kako ističe udruga, “još jedna pobjeda u stvaranju naše povijesti”.

Ovim putem i Vox Feminae Tim od srca čestita našem suradniku i dragom prijatelju na dodijeljenom mu priznanju koje je svojim predanim radom i zalaganjem za ravnopravnije društvo svakako zaslužio! 


Povezano