Objavljeno

Natjecateljski jaz: žene preferiraju timski rad

Pitanje kvantitativne premoći muškaraca u raznim javnim područjima djelovanja često je diskutirana tema. I dok se iznose brojke i postotci i traže razlozi prevlasti muškog roda na pozicijama moći, pionirska studija akademskog para Andrew Healya i Jennifer Pate ‘Can Teams Help to Close the Gender Competition Gap?‘ objavljena u The Economic Journalu, pokušava tomu pronaći obrazloženje.

Studija svoj fokus istraživanja usmjerava na gender competition gap (rodno natjecateljski jaz) odnosno na jaz između vjerojatnosti muškarca ili žene da se odvaže i pristupe određenom natjecanju.

Zadatak je bio da sudionici i sudionice eksperimenta riješe nekoliko matematičkih problema što je brže moguće. Tada su u timovima od dvije osobe morali odlučiti žele li biti plaćeni prema broju točno riješenih zadataka ili žele ući u daljnje natjecanje s druga tri tima dok su individualni natjecatelji/ice morali odlučiti žele li se natjecati s druga tri individualna natjecatelja/ice.

Rezultati pokazuju kako se jaz u pristupanju natjecanju između muškaraca i žena smanjuje čak za dvije trećine kada je riječ o natjecanju u grupama prije nego li o individualnom sudjelovanju. Studija sugerira da su žene spremnije sudjelovati kao dio tima nego li muškarci koji preferiraju individualnost.

Iako su i žene i muškarci jednako dobro obavili zadatke, 81% muškaraca se odlučilo natjecati individualno za razliku od 28% žena. Kada su se sudionici/ice natjecali u timovima, rodni jaz se smanjio na 22%, tako je 67% muškaraca odlučilo sudjelovati u kompeticiji te 45% žena.

S takvim rezultatima moguće je osvijestiti i izjednačiti kvantitativni rodni jaz na način da se potiče više kvalificiranih žena na sudjelovanje i obeshrabri nekvalificirane muškarce što bi i ubuduće, kako tvrde Healy i Pate, moglo olakšati organizacijama ili firmama u odabiru najbolje osobe za visoko-pozicionirani posao ili utjecati na formiranja rodno korektnog konkurentskog okruženja.

Rezultati studije bi mogli imati važne implikacije i u području politike jer pokazuju da su žene odvažnije sudjelovati u državama sa stranačkim listama nego  s individualnim. Na taj način bi se postupno iznivelirala kvantitativna prevlast muškaraca na pozicijama moći.

„Čini se da žene često odustanu od sudjelovanja u konkurentskom okruženju. I dok kvalificirane žene odustaju, nekvalificirani muškarci pristaju. Za rezultat, rodno natjecateljski jaz može dovesti do lošeg odabira  vođe“, ukazuje Pate te dodaje: „Studija sugerira da se rodni natjecateljski jaz može smanjiti samo kada bi se učinile jednostavne promjene u kompetitivnom okruženju.“ Više o temi pročitajte na TelegraphuVoxeu. [A.L.]


Povezano