Objavljeno

Nakon smjena nepodobnih urednika/ca na HRT-u, mandat na raspolaganje stavio Dean Šoša

Novo vodstvo HRT-a ne prestaje sa smjenama nepodobnih urednica i urednika, koji su u javnosti prepoznati kao nestranački novinari, a nakon smjene Maje Sever, Mirne Zidarić i Tatjane Munižabe, mandat je na raspolaganje stavio urednik Trećeg programa Dean Šoša.

Smjena Sever, Zidarić i Munižabe dogodila se nakon što su tijekom vikenda smijenjeni dosadašnji urednici i voditelji Dnevnika 2 Sanja Mikleušević Pavić, Đurica Drobac, Tina ŠimurinaStipe Alfier. Na njihova mjesta postavljeni su Branimir Farkaš i Mirjana Posavec, dok iz stare postave ostaje Marta Šimić Mrzlečki. Drobac je unaprijeđen u urednika unutarnje politike.

Urednici Dnevnika 2 su Dražen Majić, Anja Konosić, Dijana ČovićBranko Nađvinski.

U nedjelju smijenjen i urednik unutarnje politike Hrvoje Zovko te urednica gospodarstva Eliana Čandrlić zatim urednica kulture Tamara Džebić Šaljan, urednik Zagrebačke panorame Saša Pavković zatim urednica deska Iva Repač pa urednik medijskih sadržaja Dragan Nikolić, izvršni urednik Dnevnika Oliver Dražić,  te voditeljica Operativnog planiranja Andreja Oreč. Smijenjena je i Petra Pajdaković Šebek, voditeljica redakcije Novih medija HRT-a.

Zašto su svi oni smijenjeni u HRT-u ne otkrivaju, no redakciju Hrvatske uživo umjesto Maje Sever vodit će Petar Vlahov. Iz HRT-a naime kažu i kako će dugogodišnji novinari i reporteri Hrvatske radiotelevizije Petar Vlahov i Damir Smrtić od večeras postati novim voditeljima trećega Dnevnika Hrvatske televizije, jedne od najvažnijih informativnih emisija hrvatskoga javnog servisa. 

“Emisiju će uređivati i Darko Šokota te Stela Kolar Borovčak, koja je i dosada radila taj posao. Glavna zadaća nove uredničke i voditeljske ekipe bit će donositi najvažnije vijesti koje su se dogodile poslije 20 sati, dakle nakon središnjega Dnevnika HRT-a”, ističu na Prisavlju.

Poručuju kako je Tatjana Munižaba dosad povremeno uređivala treći Dnevnik HRT-a te da će ubuduće biti jedna od glavnih političkih reporterki Dnevnika HRT-a i Informativnoga medijskog servisa HRT-a u cijelosti. Podatke o promjenama u sportskome dodatku Dnevnika HRT će, kaže dostaviti naknadno.

Također, urednik Trećeg programa Dean Šoša, uslijed svih ovih promjene vodstva HRT-a odlučio je staviti svoj mandat na raspolaganje, na što je reagiralo Društvo hrvatskih filmskih redatelja, ističući kako “on ne samo da ne zaslužuje da njegova ostavka bude prihvaćena, nego zaslužuje javnu pohvalu za svoj dosadašnji rad”.

“Vjerujući da nema te vlasti ili  uprave  kojoj može biti cilj rušiti nešto što je dobro i uspješno, pozivamo vodstvo HRT-a da ne prihvati ostavku Deana Šoše – jer on je primjer odgovornog i kompetentnog urednika, koji je stvorio program kojim se naša kulturna zajednica ponosi”, zaključili su u otvorenom pismu Siniši Kovačiću, v.d. glavnog ravnatelja.


Povezano