Objavljeno

Mirela Holy istupila iz SDP-a

Vlada je odbila većinu od 14 amandmana SDP-ove zastupnice Mirele Holy na prijedlog Zakona o zaštiti prirode zbog čega je Mirela Holy napustila SDP, javlja T-portal.

Holy je izašla iz SDP-a čak i prije glasovanja o njezinim amandmanima u Saboru. “Poslala sam dopis predsjedniku stranke u kojem ga obavještavam da izlazim iz stranke zbog toga što ne poštujemo politike na temelju koji smo dobili izbore, odnosno konkretno politiku zaštite prirode”, rekla je i dodala da ostaje u Saboru kao nezavisna zastupnica jer se i dalje želi baviti politikom, te da će i dalje podržavati politiku Vlade koja bude u skladu s Planom 21.

Naime, ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović u Saboru je odbio amandman do kojeg je Holy bilo najviše stalo, a on se ticao osnivanja Nacionalne parkovne agencije. Zmajlović je rekao da taj prijedlog nije socijalno, ekonomski i politički opravdan te da se jednaka zaštita može postići unapređenjem postojećeg sustava.

Rekao je čak da Holy pokušava manipulirati javnost jer se ne radi o iznevjeravanju Plana 21. “Mi smo obećali da ćemo unaprijediti sustav upravljanja zaštićenim područjima prirode i na tome radimo. U zadnjih godinu dana provedeni su upravni nadzori koji nisu rađeni zadnjih 10 godina i to je temelj da se koncentriramo sada na unaprijeđenje i rješavanje nedostataka i mana koje postoje u tom sustavu”, kaže Zmajlović.

Holy je na kraju u sabornici povukla odbačene amandmane rekavši da ne prihvaća obrazloženje ministraZmajlovića. “Povlačim ih jer ne želim kolege u klubu SDP-a dovesti u neugodnu situaciju”, rekla je. T-portal…


Povezano