Objavljeno

Memoar Beth Ditto: Od ugljena do dijamanata

Marry Beth Patterson, poznatija kao Beth Ditto, karizmatična pjevačica benda Gossip, u svom nedavno objavljenom memoaru Coal to Diamonds progovara o teškom djetinjstvu provedenom u malenom mjestu u Arkansasu, svojoj seksualnosti, bolesti, debljini i brojnim drugim temama.

U intervjuu za portal Advocate, queer indie-princeza Beth, koju je časopis NME 2007. proglasio najkul osobom u svijetu rocka, priznaje kako je u srednjoj školi pokušala zatrudniti s tadašnjim dečkom kada je počela shvaćati da je gay, no, srećom, on je mislio da to nije najbolja odluka.

Beth je trenutno u vezi s dugogodišnjom prijateljicom Kristin Ogatom: “Oduvijek smo na neki način znale da smo zaljubljene. Mislim da je to prekrasno … Osjećamo se kao da smo Dan i Roseanne.”

Iskrena pjevačica ne libi se govoriti ni o debljini. “Imala sam cijeli život da se naviknem na način na koji ljudi tretiraju žene koje se ne uklapaju u njihovu ideju lijepoga i stoga korisnoga, pa sam morala pronaći način kako biti korisna samoj sebi.” Zbog performerica poput nje i Adele, kaže, krupnijim djevojkama biti će “puno jebeno lakše” pojaviti se u medijima i baviti tim poslom.

“Neki [glazbenici] govore da je  sve u glazbi. No ja dolazim iz pokreta riot grrrl, gdje nije sve u glazbi, već u političkoj poruci, i to je za mene jednako važno kao i glazba,” izjavila je. [T.B.] Advocate, Blisstree

Isječak iz knjige možete skinuti ovdje.


Povezano