Objavljeno

Laurie Anderson: Dirtday! u Mariboru 1.6.

Koncert Laurie Anderson, newyorške pjevačice, ikone art–pop avangarde i pionirke elektronske glazbe, zakazan za 1. lipnja, predstavlja vrhunac ovogodišnjeg programa Europske prijestolnice kulture, Maribora.

Anderson će se publici predstaviti koncertnom pričom DIRTDAY! u kojem izražava vlastite političke stavove, teorije evolucije, povijesti, obitelji pa čak i životinja. DIRTDAY! je moćna kolekcija raskošne zvučne podloge, pjesama i dubokih priča koje stvaraju jedinstvenu sliku svijeta sačinjenog od snova i stvarnosti.

Najnoviji, treći i posljednji u nizu samostalnih radova, uključuje ‘Happiness‘ i ‘The End of the Moon‘ te predstavlja vrhunac njezinog revolucionarnog rada poznatog po multimedijskim nastupima i inovativnoj upotrebi tehnologije.

Laurie Anderson, koja živi i radi u New Yorku, jedna je od najpriznatijih američkih pionirki kreativnosti. Vizualna je umjetnica, kompozitorica, pjesnikinja, fotografkinja, režiserka, elektronska umjetnica, vokalistica i instrumentalistica.

U zadnjim desetljećima stvorila je inovativne i revolucionarne radove koji su snažno obilježili područja vizualne umjetnosti, kazališta i eksperimentalne glazbe.

Ulaznice se mogu kupiti na Info punktovima MARIBOR 2012 u Mariboru i Ljubljani, na blagajni EPK (Europska prijestolnica kulture) u SNG Maribor te na svim prodajnim mjestima Eventim-a i on line. Mixer.hr… [A.L.]


Povezano