Objavljeno

Kriva.com za feminističku produkciju u BiH

Prije nekoliko dana s radom je započela KRIVA – Feministička Medijska Produkcija, koju je pokrenula mala grupa entuzijastičnih queer feministkinja i feminista.

KRIVA je nezavisna medijska inicijativa čija je osnovna ideja stvoriti i producirati multimedijalne sadržaje koji svojom feminističkom politikom otvaraju prostor marginaliziranim idejama, pokretima i praksama u društvu. Što znači da će otvoreno govoriti o seksualnosti, rodu, kulturi i aktivizmu.

Sama ideja pokretanja web-platforme proizlazi iz činjenice da je javni i medijski prostor Bosne i Hercegovine vrlo konzervativan, te djeluje po patrijarhalnim i heteronormativnim principima.

Kako su mediji su jedan od najvećih katalizatora stereotipa i predrasuda prema marginaliziranim i manjinskim grupama u društvu, KRIVA predstavlja, „ne samo glas koji nedostaje u postojećim komercijalnim patrijarhalnim medijima, nego je također pogon prema rekonstruiranju medijskog i javnog prostora u prostor koji promovira ideje mira, razumijevanja i solidarnosti.“

Pokretanje ove web-platforme, koja će tematski objavljivati tekstove, intervjue i video klipove, njihov je prvi korak u ostvarivanju ove ideja, a planiraju pokrenuti i tiskani časopis.

Na internetskoj stranici možete pratiti i serijal animacija 5 minuta feminizma, čiji je cilj prikazati različite tendencije u feminističkom pokretu, a sadržaje možete popratiti i na njihovoj Facebook stranici. [I.M.]


Povezano