Objavljeno

Kenijski dužnosnik želi poslati gay lavove na psihološko savjetovanje

Prošlog je tjedna kenijski dužnosnik Ezekiel Mutua privukao interes svjetskih medija nakon što je izjavio kako su se dva lava uhvaćena u istospolnom seksualnom činu ‘ponašala loše’ te da bi ih trebalo razdvojiti i poslati na savjetovanje.

Životinje su fotografirane prilikom seksualnog čina u prirodnom rezervatu Masai Mara koji se nalazi u jugozapadnom dijelu Kenije. Fotografirao ih je Paul Goldstein, poznati fotograf divljine.

Mutua, inače izvršni direktor Kenijskog odbora za klasifikaciju filmova, izjavio je kako je ponašanje životinja zasigurno uzrokovano time što su lavovi negdje imali priliku susresti istospolni ljudski par. Kazao je kako je to jedino moguće objašnjenje za njihovo ‘bizarno’ ponašanje, dodavši kako lavovi ne gledaju TV ili filmove u kojima bi mogli vidjeti istospolne parove. Nadodao je i kako je moguće da su lavove obuzele zle sile, kazavši da ‘demoni zaposjedaju i životinje’.

Ezekiel Matua zloglasna je figura u Keniji, gdje zbog svojih kontroverznih i čestih istupa protiv LGBT populacije slovi kao državni ‘moralni policajac’. Često je zabranjivao ‘pro gay’ filmove, zbog uvjerenja da oni ‘glorificiraju’ takve odnose.


Ezekiel Mutua

“Mi ne reguliramo životinje, ali ovo je prvi puta da čujemo da postoje dva lava koja su zaljubljena, što je zanimljivo. Trebalo bi provesti neka istraživanja,” kazao je u komentaru za Nairobi News. “Također bih volio da mi neki biolog potvrdi da je riječ o dva mužjaka, jer to nije normalno.”

Dodao je i kako te životinje trebaju savjetovanja, jer su vjerojatno pod utjecajem ljudskih gay parova koji su se u ‘loše ponašali u nacionalnim parkovima’.

“Ne znam, sigurno su to ponašanje kopirali od nekoga, ili je riječ o demonskom činu. Jer ove životinje ne gledaju filmove.”

Mutua je izložio i svoj stav o tome da je homoseksualnost uzrokovana zlim duhovima te istaknuo kako je moguće da su lavovi zaposjednuti. “Čini se kako su demonski duhovi koji zaposjedaju ljude sada prešli i na životinje.” 

Homoseksualni odnosi među lavovima nisu nikakva novost, a već je nekoliko fotografa/kinja uspjelo i zabilježiti takve odnose. Homoseksualnost se pojavljuje i u ostatku životinjskog carstva. Neki biolozi i biologinje tvrde kako su istospolni odnosi uočeni u preko 1500 različitih životinjskih vrsta, od čega je trećina i pouzdano zabilježena.

Valja napomenuti kako je riječ o zemlji u kojoj su ljudska prava još uvijek na vrlo niskoj razini. Prema kenijskom zakonu, muškarci uhvaćeni u istospolnom činu mogu dobiti zatvorsku kaznu u trajanju do pet godina. Independent… [E.H.]

Povezano