Objavljeno

Kampanja jednakosti za dobru politiku (UK)

Nova koalicija pet vodećih organizacija u demokraciji i ljudskim pravima osnovala je kampanju The Counting Women In koja teži povećanju broja žena u britanskoj vladi jer, unatoč promjenama tijekom prošlog stoljeća, samo je jedna od pet članova britanskog parlamenta žena.

Kao glavni cilj projekta postavlja se zahtjev za rješavanjem krize demokracije kroz uspostavu potpune ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Inovativni pokret promjene osigurava ženama jednaku prisutnost i glas u britanskoj politici. Uključuje poziv na potpisivanje peticije premijeru Davidu Cameronu te osvještavanje političkih stranaka, civilnog društva i medija na ohrabrivanje žene prilikom uključivanja u politiku.

Rješenje ovog dugotrajnog problema počinje u promjeni političke kulture koja, umjesto protiv, mora raditi za žene.

Web stranica portala potiče članice za dijeljenje priča o njihovim iskustvima u modernoj politici, te istovremeno nudi mogućnost svim neprofitnim organizacijama i društvenim zajednicama uključivanja u borbu za demokraciju.

Osim na stranici, novosti i napredak kampanje možete pratiti i putem Facebook i Twitter profila, a cjelokupan program dostupan je u pdf. formatu. [A.K.]

 


Povezano