Objavljeno

Izazovi na radnom mjestu nakon porodiljnog dopusta

Nedavno izvješće Europske komisije otkrilo je da se sve više majki u Ujedinjenom Kraljevstvu ne uspijeva vratiti na posao s punim radnim vremenom nakon porodiljnog dopusta, dok je izvješće britanske Komisije za jednakost i ljudska prava objavilo da svake godine 54.000 žena u ovoj situaciji izgubi posao.

U 2013. godini u Ujedinjenom Kraljevstvu broj nezaposlenih žena i majki koje rade samo na pola radnoga vremena bio je 12.3%. Situacija je dijelom takva jer se mnoge žene nakon porodiljnog dopusta ne osjećaju spremnima vratiti na posao, međutim, puno je češći slučaj da ih poslodavci ne žele primiti natrag, štoviše, prije će primiti kandidata s nižim kvalifikacijama nego zaposlenika koji je izbivao dulje od šest mjeseci.

Većina zaposlenica koja se želi vratiti na posao susreće se s neugodnim predrasudama zbog spola, godina i manjka recentnog iskustva. Međutim, kad se zaposlenice uspiju vratiti na posao i prilagoditi radnim uvjetima, poslodavci im nerijetko zadaju zadatke koji nemaju veze s opisom njihova posla. Žene češće nego muškarci obavljaju uredske poslove poput donošenja kave ili vođenja bilješki, bez obzira na činjenicu da im to u opisu posla ne stoji.

Pritom ih se ne smatra ‘boljim’ zaposlenicama, štoviše, studija Sveučilišta New York pokazuje da su muškarci koji obavljaju poslove mimo svog radnog vremena ocijenjeni 14% pozitivnije nego njihove kolegice. Ako muškarac kaže ne, to je opravdano jer se smatra da ‘ionako ima previše posla’.

Ovom se problemu pokušava doskočiti na različite načine. U Ujedinjenom Kraljevstvu postaju sve češći i dostupniji programi i treninzi koji bi ženama omogućili što lakši povratak u radno okruženje. Što je još bitnije, vlada planira omogućiti besplatne vrtiće za djecu roditelja koji su zaposleni. Podaci o vrtićkoj skrbi u Hrvatskoj pokazuju kako ćemo na slične mjere morati čekati još neko vrijeme.

Važan čimbenik u uspješnom povratku majke na posao svakako je podrška partnera/ice. The Atlantic prenosi da očevi sve više vremena posvećuju brizi o djeci, ali i kućanstvu.

Prema izvješću White House Council of Economic Advisors, američki očevi na tjedan troše 4,6 sati više na brigu o djeci i 4,4 sata više na brigu o kućanstvu nego što su to činili 1965. godine. 

Dok neki očevi pokušavaju stvoriti fleksibilniji raspored na poslu, drugi preuzimaju ulogu primarnog skrbnika i ostaju kod kuće s djecom. Prema centru za istraživanje Pew broj očeva koji ostaju kod kuće popeo se sa 1.1 milijuna 1989. godine, na 2 milijuna 2012. godine. Usto, očevi tvrde da su im uključenost u kućanske i obiteljske obveze te pronalaženje poslodavca koji će im dopustiti da više vremena posvete obitelji postali sve važniji.

Rebecca Geller, predsjednica ureda ‘Geller Law Group’

Primjer takvog radnog okruženja je Geller Law Group, odvjetnički ured prilagođen zaposlenim majkama. Iako u Geller Law Group ne rade ništa manje od uobičajenih 60 do 70 radnih sati tjedno bitna razlika je fleksibilnost te mogućnost usklađivanja radnog vremena i poslovnih obaveza s obiteljskim obavezama.

Primjerice, ako zaposlenice taj dan moraju otići ranije s posla da bi prisustvovale utakmici ili školskoj predstavi na kojoj nastupa njihovo dijete, bez problema ostatak posla mogu nadoknaditi tijekom večeri. Još jedna bitna značajka ovog odvjetničkog ureda jest to što nema stalne prostore već zaposleni koriste tzv. dijeljene poslovne prostore koji im omogućavaju da velik dio posla rade kod kuće.

Budući da su susretljivi poslodavci i dalje rijetkost, u Ujedinjenom je Kraljevstvu pokrenuta kampanja pod nazivom Pregnant Then Screwed kojom se nastoji podići svijest o diskriminaciji na poslu s kojom se susreću žene za vrijeme trudnoće ili nakon porodiljnog dopusta.

Na web-stranici kampanje brojne žene anonimno dijele svoja iskustva kako bi razotkrile mizoginiju, seksizam, diskriminaciju i ostalu nepravdu te osvijestile poslodavce i kolege o tome koliko negativno njihovi postupci mogu djelovati na zaposlenice.


Povezano