Objavljeno

Istospolni parovi u cijeloj Australiji od sada mogu posvajati djecu

Foto: Melinda, Wikimedia

Istospolni parovi od sada mogu posvajati djecu u čitavoj Australiji. Zapadna Australija bila je posljednja savezna država koja to nije omogućila – do ovog tjedna.

U povijesnom potezu, zakonodavac je napravio izmjene Zakona o posvojenju djeteta, koje istospolnim parovima dopuštaju posvojenje.

Ta odluka donesena je nakon što je vlada uvažila želje cijele države – izražene krajem 2017. na referendumu – te legalizirala istospolne brakove.

Dale Wakefield, ministrica obitelji iz Zapadne Australije, rekla je da će izmjena zakona biti dobra i za istospolne parove i za djecu. “Djeca i obitelji u srži su vladinih odluka i upravo iz tog razloga smo prošle godine predložili ove izmjene,” .

“Svi parovi bez obzira na bračni status ili rod, koji iskreno žene djeci pružiti topli dom i sigurno okruženje, moraju imati pravo da pokrenu postupak posvojenja,” rekla je Wakefield, dodavši da modernizacija Zakona o posvojenju djeteta održava raznolikost obitelji u Zapadnoj Australiji.

Sally Cotton iz LGBT organizacije Rainbow Territory pozdravila je ovaj važni događaj. “Rainbow Territory snažno podržava izmjene Zakona o posvojenju djeteta. Pristup posvojenju predugo je bio omogućen samo vjenčanim parovima. Stari zakon je izravno diskriminirao istospolne i nevjenčane parove,” rekla je Cotton. / Pink News


Povezano