Objavljeno

Gervais u kampanji protiv testiranja na životinjama

Britanski komičar, producent, redatelj i glumac, Ricky Gervais  postao je ambasador Cruelty Free International-a, nove svjetske neprofitne organizacije   kojoj je cilj uvesti globalnu zabranu pokusa na životinjama za koje gotovo nigdje ne postoje nikakve zakonske restrikcije.

Unatoč napretku u nekim zemljama i kompanijama koje odbijaju testirati na životinjama i dalje preko 80% svijeta dopušta da se, većinom zečevi i zamorci, koriste u okrutnim eksperimentima.

Cruelty Free International organizacija osnovana je od strane BUAV-a (British Union for the Abolition of Vivisection) koji se više od sto godina putem političkog lobiranja, prikrivenih istraga, medijskih kampanja i promocija cruelty free proizvoda, bori za svijet bez mučenja i testiranja na životinjama.

Cruelty Free surađivat će s vladama, nadzornim tijelima, tvrtkama i partnerskim organizacijama diljem svijeta od kojih će se neke po prvi puta priključiti takvoj globalnoj strategiji.

U većini slučajeva, za demonstraciju sigurnosti kozmetičkih proizvoda koji se plasiraju na tržište, još uvijek se testira na životinjama iako se to lako može izbjeći. Moguće i upotrebom već odobrenih kvalitetnijih metoda, znanstveno vrjednijih i korisnijih za ljude poput korištenja non-animal testova i kombinacijom već dokazano sigurnih sastojaka naspram zastarjelih testova koji se vrše na životinjama. PR Newswire… [I.C.]


Povezano