Objavljeno

Fond #SPASIME dosad prikupio četvrt milijuna kuna

Foto: promo

U zagrebačkom hotelu Esplanade u petak, 14. lipnja održana je humanitarna večer prikupljanja donacija namijenjenih Fondu #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja.

Na večeri su se prikupljala financijska sredstva putem aukcije umjetničkih djela eminentnih hrvatskih umjetnika i umjetnica te pozivnog centra u kojem su građani donirali 6,25 kuna pozivom na broj 060 9003, a na pozive su odgovarala brojna lica hrvatske javnosti. U pozivnom centru, među ostalima, sudjelovali su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i glavni ravnatelj policije Nikola Milin.

Brojnim donacijama iz svih krajeva Hrvatske, ali i drugih država prikupljeno je preko 250.000,00 kuna koje će Fond koristiti kao interventnu pomoć žrtvama nasilja.

Hrvatski građani još jednom su pokazali veliko srce i spremnost na pomoć. Izuzetno nam je važna svaka osoba koja trpi bilo kakvo nasilje. Svjedoci smo tomu da se mnoge žrtve teško odlučuju prijaviti policiji obiteljsko nasilje zbog financijske ovisnosti o nasilniku i iz straha da će njihov vapaj proći neopaženo, bez konkretnih mjera. Sustav je s druge strane spor i zbog toga smo se odlučili, u suradnji sa SOLIDARNOM – Zakladom za ljudska prava i solidarnost, osnovati Fond #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja“, rekla je Jelena Veljača ispred Inicijative #SPASIME.

„Od samih početaka sve aktivnosti Zaklade SOLIDARNA usmjerene su na stvaranje društva solidarnosti. Vidjeli smo da je ljudima stalo do stvaranja društva bez nasilja. Idemo dalje, ne okrećimo glavu i pomozimo“, izjavio je Ivan Blažević, tajnik Zaklade SOLIDARNA.

Večer je obilježio i humanitarni glazbeni program održan u Smaragdnoj dvorani u sklopu kojeg su nastupali i na taj način svoju podršku Fondu pružili: Detour, Iva Visković, Jelena Rozga, Maja Posavec, Neno Belan, Pavel, Severina, Vanda Winter, Vatra i Zdenka Kovačiček.

Svoj doprinos možete do dati do 31. srpnja pozivom na broj telefona 060 9003, izravnom uplatom na račun Hrvatske poštanske banke HR8023900011500151640 ili donacijama putem stranice Indiegogo (https://igg.me/at/fond-spasime).


Povezano