Objavljeno

Fierce Women jedne od dobitnica nagrade za društvene inovacije SozialMarie

Foto: Nina Đurđević

Društvena igra Fierce Women i Nogometni klub Zagreb 041 našle su se među ovogodišnjih petnaest dobitnica nagrade SozialMarie koja se dodjeljuje za najbolje društvene inovacije u Srednjoj Europi.

Nagrade za petnaest najboljih društvenoinovativnih projekata dodijeljene su u Beču 1. svibnja.

Prvu nagradu u iznosu od 15.000 eura dobio je slovački projekt Omama koji omogućuje podršku zdravom kognitivnom, društvenom i fizičkom razvoju romske djece u dobi od 0 do 3 godine koja žive u siromaštvu.

U obrazloženju nagrade, za projekt Fierce Women ističe se kako “nudi jednostavan, ali inovativan način pripovijedanja priča o atipičnim, hrabrim i strastvenim ženama iz različitih povijesnih razdoblja i područja djelovanja. Atraktivno dizajnirana i ugodna kartaška igra promiče prepoznavanje zasluga tih žena. Vrlo je pogodna kao dar i uklapa se u najrazličitije društvene kontekste. Stoga je široko dostupna. I nadahnute su nove generacije ‘žestokih žena'”.

U obrazloženju nagrade za NK Zagreb 041 stoji kako se radi o projektu kojim se bori protiv rasizma i ksenofobije te promiče društvenu inkluziju i integraciju izbjeglica kroz nogomet.

Nogometni klub "Zagreb 041"Fierce WomenGarten der BegegnungUccu Budapest Roma Városi Séták

Objavljuje SozialMarieČetvrtak, 2. svibnja 2019.

Povezano