Objavljeno

Emma Watson pokrenula feministički book club

Nakon kampanje HeForShe koju je pokrenula u suradnji sa UN Woman, glumica, aktivistkinja i UN-ova ambasadorica dobre volje, Emma Watson, pokrenula je novi projekt, feministički book club pod imenom Our Shared Shelf.

Klub je aktivan na stranici Goodreads, poznatoj literarnoj platformi i otvoren je svim zainteresiranima. Sve što trebate napraviti jest otvoriti račun na toj stranici i pridružiti se grupi.

Ime kluba Watson je odabrala nakon što je zamolila svoje pratitelje na Twitteru za prijedloge. Njezina ideja prihvaćena je sa oduševljenjem, a klub su ubrzo podržale i poznate žene poput Sophie Bush, Kate Voegele i Abby Wambach. Kako je sama napisala u opisu grupe, ideja ovog book cluba je dijeljenje zabavnih, tužnih, inspirativnih i osnažujućih tekstova, te poticanje na razmjenu ideja i znanja o feminizmu i jednakosti.

Klub za sada broji oko 92 000 članica i članova, a prva knjiga koja se našla na popisu za čitanje i diskusiju su memoari feminističke ikone Glorie Steinem pod nazivom ‘My Life on the Road.

Watson nije jedina slavna žena koja je pokrenula online book club, naime glumica Gwyneth Paltrow već nekoliko godina vodi book club posvećen kuhanju na svojoj web stranici Goop, dok se njezina kolegica Reese Witherspoon vođenju book cluba posvetila na Instagramu, pod heštegom #RWBookclub. [V.U.] The Guardian


Povezano