Objavljeno

Ellen Page u novoj dokumentarnoj seriji ‘Gaycation’ istražuje svjetsku queer kulturu

Dokumentarna serija Gaycation prati Ellen Page i njenog najboljeg prijatelja Iana Daniela dok posjećuju LGBT zajednice i istražuju queer kulturu diljem svijeta. U svakoj epizodi pokušavaju istražiti načine na koje se različite kulture suočavaju s pitanjima roda, seksa i seksualnosti.

Gaycation će premijerno biti prikazana 3. ožujka u 10 sati po američkom vremenu, a emitira se na Viceovom kanalu Viceland.

“Definitivno sam očekivala emocionalno iskustvo… Mislim da ne možeš predvidjeti jačinu osjećaja koji će te obuzeti”, komentirala je Page za BuzzFeed.

Dodala je i da joj je show pomogao da osvijesti vlastitu privilegiju i uvidi koliko su LGBT osobe diljem svijeta ranjive. 

U objavljenom traileru možete vidjeti kako Ellen i Ian posjećuju Brazil, Jamajku i Tokyo, gradove čije gay predjele Ellen nije posjetila dok nije bila out. Ali, ovo je drugačija Ellen Page, ovo je Ellen koja je potpuno prihvatila svoj identitet nakon dugogodišnje borbe u industriji koja često ugnjetava pripadnike/ce LGBT zajednice.

Podsjetimo, Ellen Page javno se outala tijekom konferencije koja se 2014. godine održavala u Las Vegasu, u sklopu organizacije Human Rights Campaign. Tada je izjavila:

“Danas sam ovdje jer sam gay i zato što možda mogu nešto promijeniti i pomoći drugima da se osjećaju bolje”, a upravo projektom kao što je Gaycation to i čini. [M.S.] Nylon

https://www.youtube.com/watch?v=fToW-5r07qg


Povezano